Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti – täydellinen yhdistelmä raikkaita tomaatteja ja maukkaita leipäpaloja

40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min

Panzanella on parhaimmillaan, kun käytät siihen erilaisia tomaatteja. Ota pääraaka-aineeksi kaunis, keltainen kirsikkatomaatti ja täydennä salaattia halutessasi myös muunlaisilla tomaateilla. Herkullisessa kastikkeessa maustuneet leipäpalat, kalamataoliivit ja mozzarella viimeistelevät salaatin.

22.6.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
4–5
vaaleaa kuivahtanutta leipäviipaletta
250 g
keltaisia kirsikkatomaatteja
½–1
punasipulia
½ rku
lehtipersiljaa
10
kalamataoliivia
1
mozzarellapallo
Kastike
½ dl
tomaattimehua
½ dl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Panzanella valmistetaan näin:

  1. Revi leipäviipaleet pienehköiksi paloiksi.
  2. Sekoita kastikkeen tomaattimehuun öljy, etikka, hienonnettu valkosipulinkynsi, sokeri, suola ja pippuri. Nosta leipäpalat kastikkeeseen, sekoita ja jätä maustumaan muiden valmisteluiden ajaksi.
  3. Puolita tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna lehtipersilja. Viipaloi oliivit. Paloittele mozzarella. Nosta raaka-aineet kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
  4. Kumoa salaatin joukkoon leivät ja kastike. Sekoita ja anna maustua 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt